Ga naar Content

Amsterdamse nachtclubs weer dicht na oplopende coronabesmettingen: "Zwaar klote"

Een flinke domper voor Amsterdammers die zin hadden om ergens in de komende weken naar een club of festival te gaan. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Zorg) geven vanavond een persconferentie over de hard oplopende besmettingscijfers. Daarin wordt volgens Haagse bronnen bekendgemaakt dat horeca vanaf morgen om middernacht dicht moet en er strenge regels komen voor evenementen. De maatregelen gelden mogelijk tot 13 augustus. 

Dat meldt RTL Nieuws

"Dat is natuurlijk voor onze sector een hele grote domper", zegt Joy Gerritsen, eigenaar van de Chin Chin Club aan de Rozengracht. Als de nieuwe maatregel in gaat morgen zal de discotheek zijn deuren gesloten houden. "We hadden het wel een beetje verwacht, maar ergens hoopte je wel op iets meer tijd."

Testen voor Toegang

Ondanks de verscherpingen was het vanmiddag druk bij de locaties van Testen voor Toegang. "We willen gewooon lekker naar een feestje", zeggen twee jongens die net klaar zijn met de test. "Ik dacht ik doe de test gewoon voor de zekerheid", zegt een vrouw. 

De maatregel, en andere aanscherpingen die het kabinet aanbrengt, gaan morgen hoogstwaarschijnlijk om 06.00 uur in en gelden tot en met 13 augustus.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]