Ga naar Content

OM wil voetballer Quincy Promes vervolgen voor steekpartij

Voetballer Quincy Promes lijkt vervolgd te worden voor betrokkenheid bij een steekpartij. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

In de achtste finale van het EK tegen Tsjechië viel Promes in - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Het politieonderzoek is in mei afgerond, waarna het OM in Amsterdam ernaar gekeken heeft. Dat heeft tot een voorlopige beslissing geleid, want er is nog geen definitieve aanklacht.

Gerard Spong, de advocaat van Promes, kan nog onderzoekswensen indienen. Dat kan ervoor zorgen dat er meer onderzoek nodig is. In dat geval zal het OM na dat onderzoek pas met een definitieve beslissing komen.

Promes ontkent betrokkenheid

Promes (29) werd in december opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in juli vorig jaar. Hij gaf toen een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Promes zou tijdens het feest ruzie hebben gekregen met zijn neef en zou hem toen meerdere malen met een mes hebben gestoken. Zijn neef raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt er mogelijk blijvend letsel aan over.

De Oranje-international ontkent betrokkenheid bij de steekpartij. In eerste instantie stelde zijn vorige advocaat dat hij ten tijde van de steekpartij al weg was. Later zei Spong dat er getuigen zijn die stellen dat het niet Promes was die stak.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]