Ga naar Content

Hoogste punt voor bouw nieuwe Tergooiziekenhuis bereikt

Klaar is het allemaal nog lang niet, maar de bouw van het nieuwe Tergooiziekenhuis bereikt vandaag een mijlpaal: de bouwers bereiken het hoogste punt. 

Foto: Tergooi

De bouw van het nieuwe ziekenhuis startte zo'n anderhalf jaar geleden. Het nieuwe Tergooiziekenhuis bestaat uit vier delen, die ondertussen allemaal goed te zien zijn op het bouwterrein. De bouw vordert zo snel dat van de buitenkant al goed te zien is hoe alles er straks uit gaat doen. 

Het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd pal naast het bestaande ziekenhuis. Het vervangt straks voor een groot deel de twee bestaande ziekenhuizen van Tergooi in Blaricum en Hilversum. Dat betekent dat alle zorg straks op één plek komt en patiënten niet voor de ene behandeling naar Blaricum moeten en voor een andere weer naar Hilversum.

Hoogste punt

Vandaag bereikt de bouw dus het hoogste punt. Voordat het nieuwe ziekenhuis echt open gaat, moet er nog wel een hoop gebeuren. De deuren slaan pas in 2023 echt open. 

Tergooi staat vandaag stil bij het bereiken van het hoogste punt met een live televisie-uitzending vanuit het ziekenhuis. Het ziekenhuis geeft daarbij ook uitgebreid een kijkje in het nieuwe gebouw. De uitzending begint om 16.30 uur en is hier te zien:

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]