Samenvatting: knappe oefenzege van FC Volendam op eredivisionist PEC Zwolle

Op bezoek bij PEC Zwolle heeft FC Volendam donderdagmiddag een fraaie overwinning geboekt. In het stadion van de club uit de eredivisie won de ploeg van trainer Wim Jonk met 2-0. Robert Mühren en Jim Beers maakten de doelpunten namens de Volendammers.

Samenvatting PEC Zwolle - FC Volendam - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de beginfase zette FC Volendam direct de toon in Zwolle. Het Nieuwe Oranje had het meeste balbezit en creëerde ook mogelijkheden. Zo zag aanwinst Daryl van Mieghem zijn schot geblokt worden en werd Mühren in stelling gebracht, maar de spits verspeelde de bal.

Doelpunt Mühren

Niet veel later was het wel raak voor Mühren. De topscorer van afgelopen seizoen in de eerste divisie tikte met een mooie beweging een voorzet van Martijn Kaars over PEC-doelman Kostas Lamprou heen: 0-1. Zonder kansen weg te geven haalde Volendam de rust.

Tekst loopt door onder de video

Robert Mühren is blij met het spel, de winst en zijn doelpunt - NH Nieuws

Ook in de tweede helft kon FC Volendam, ondanks de nodige wisselingen, goed meekomen met PEC Zwolle. De thuisploeg leek via Jarno Westerman wel op gelijke hoogte te komen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Beers beslist de wedstrijd

Daar profiteerden de bezoekers van, want een paar minuten later was het 0-2. Na snelle aanval gaf invaller Lequincio Zeefuik uitstekend voor op de eveneens ingevallen Jim Beers, die van dichtbij hard raak schoot.

FC Volendam-trainer Wim Jonk zag veel goede dingen tegen PEC Zwolle - NH Nieuws

Transfers

Na afloop werd de trainer ook nog gevraagd naar de status van enkele spelers. Keeper Marko Deronja speelde tegen PEC Zwolle dertig minuten mee, maar heeft nog geen zekerheid over een langer verblijf in Volendam. Verdediger Micky van de Ven maakte 'gewoon' deel uit van het elftal en wordt nog niet concreet in verband met andere clubs gebracht.

Onder de lat is Volendam nog op zoek naar een extra keeper. Filip Stankovic wordt in verband gebracht met Het Nieuwe Oranje. Hij is op dit moment de derde keeper van Internazionale, maar de club doet nog geen uitspraken over zijn status op dit moment.

Volgende week vrijdag is Heracles Almelo de volgende tegenstander van FC Volendam in de voorbereiding op komend seizoen.

Opstelling FC Volendam: Lauwers (Deronja/31, Vlak/61); Kasius (Kruiver/46), Mirani, Van de Ven (B. Plat/46), Murkin; A. Plat (Twigt/46), Antonioli (Schulte/46), Deul (Panka/46); Kaars (Zeefuik/61), Mühren (El Kadiri/31), Van Mieghem (Beers/46)