IJmond

NL
V

Dit cruiseschip is vandaag als eerst aan de beurt voor Janssen-prik voor zeevarenden

8 juli 2021, 19.45 uur · Aangepast 11 juli 2021, 13.27 uur · Door Redactie IJmond

Zo'n 120 bemanningsleden van cruiseschip MS Oosterdam werden vandaag in IJmuiden als eerst van alle zeevarenden in Nederland gevaccineerd met het Janssen-vaccin. "De bemanning staat te trappelen om de vaccinatie te kunnen nemen", zegt director fleet operations Sibrand Hassing.

Cruiseschip MS Oosterdam - Sjoerd Hilarius / NH Media

NH Nieuws-verslaggever Sjoerd Hilarius was vanochtend bij het cruiseschip voor NH Radio. Driekwart van alle Nederlandse volwassenen heeft tenminste één coronaprik gehad, maar de vaccinatie van bemanningsleden van cruiseschepen is pas vandaag begonnen.

De Nederlandse overheid heeft besloten zeevarenden het Janssen-vaccin te geven. Daarmee is die groep na één dosis gevaccineerd. "Niemand is verplicht om de vaccinatie te nemen", zegt Hassing. 

Luister hieronder de radio reportage op het cruiseschip

Bemanning cruiseschip wordt gevaccineerd - NH Nieuws

Zorgen om besmetting

Normaal gesproken zijn er ongeveer 700 bemanningsleden op het schip aan het werk tijdens een cruise voor 2.000 passagiers. Vandaag zijn er vandaag 'maar' 120 bemanningsleden aan het werk op de afgemeerde boot. "We gaan nog niet varen", legt Hassing uit.

Met de vaccinatie van de bemanningsleden, is de zorg voor een corona-uitbraak aan boord een stuk minder. "Daar waren we wel bang voor. We hebben coronaprotocollen ontwikkeld om een uitbraak te voorkomen", zegt Hassing. "Een besmetting is het laatste wat we willen."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]