Ga naar Content

KLM doet onderzoek naar personeel dat 'oprotten' roept naar Marokkaans vliegtuig

KLM is een onderzoek gestart naar een filmpje dat op sociale media circuleert waarin platformmedewerkers op Schiphol 'oprotten' naar een vliegtuig van Royal Air Maroc schreeuwen. "Er gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko! Allemaal een enkeltje, oprotten!", roept een van hen, terwijl een ander juicht en danst. KLM heeft 'met afschuw kennisgenomen' van de video.

Screenshot van een van de KLM-medewerkers uit het filmpje - Foto: Twitter

Wanneer de video is opgenomen, wist een woordvoerder van KLM niet. De maatschappij vermoedt dat het filmpje recentelijk is opgenomen en op sociale media, zoals TikTok en Instagram, is gedeeld. KLM heeft bevestigd dat minimaal een medewerker bij hen in dienst is.

Het filmpje stond oorspronkelijk op TikTok en is, voorzien van anti-racistisch commentaar, meerdere keren opnieuw geüpload op andere sociale media.

Het filmpje is een aantal keer opnieuw geüpload op sociale media - NH Nieuws

Volledig statement KLM

Met afschuw hebben we kennisgenomen van een filmpje op social media waarop personeel in een KLM-hesje en bedrijfskleding staat te juichen bij een toestel dat naar Marokko vertrekt. Hierbij worden onacceptabele teksten gehanteerd.

Helaas hebben we moeten constateren dat minimaal 1 collega van Ground Services betrokken is bij dit filmpje. Dit gedrag is volstrekt onacceptabel. Het gaat in tegen de kernwaarden waar wij als bedrijf en divisie voor staan. Hiervoor is geen ruimte, niet binnen KLM en niet op de luchthaven. Passende maatregelen zullen worden getroffen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]