Ga naar Content

Zorgen bij GGD over grote toename posititieve coronatests in Kennemerland

In Kennemerland is het aantal positieve coronatests in een week tijd meer dan verdubbeld. De GGD maakt zich hier zorgen over. Volgens een woordvoerder is zeventig procent van de nieuwe gevallen twintiger. Een verklaring waarom juist deze groep is getroffen, kan hij nog niet geven. 

Foto: Adobe Stock

In Kennemerland lopen de teststraten weer vol. De GGD heeft weer nieuw personeel opgeroepen. Mensen die zich willen laten testen, moeten er weer rekening mee houden dat ze niet op de plek van hun voorkeur terechtkunnen. GGD Kennemerland heeft testlocaties in Beverwijk, Haarlem en bij Schiphol.

De GGD gaat ervan uit veel van de nieuwe besmettingen met de deltavariant zijn. "Dat is zeer aannemelijk." Hoewel de groei in Kennemerland volgens de GGD explosief is, vormt de regio geen uitzondering. Zo registreerde Amsterdam 145 procent meer besmettingen dan een week eerder. Landelijk is sprake van een verdubbeling.

Spoedadvies

Vanwege het oplopende aantal besmettingen, heeft het kabinet het Outbreak Management Team inmiddels om spoedadvies gevraagd. Vorige week lag het aantal besmettingen landelijk rond de 700 tot 800, gisteren waren het er ongeveer 2200 en 'nu tikken we de 3600 aan', zegt demissionair minister De Jonge tegen de NOS. "Het gaat dus wel heel erg hard omhoog."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]