Amsterdam

NL
V

Politici reageren geschokt op neerschieten Peter R. de Vries: "Vreselijk"

6 juli 2021, 20.54 uur · Aangepast 6 juli 2021, 22.32 uur · Door Redactie

Tweede Kamerleden hebben geschokt gereageerd op het nieuws dat misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten is aan de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. 

AS Media

PVV-leider Geert Wilders noemt het nieuws 'vreselijk'. "Laat het niet waar zijn", schrijft VVD-Kamerlid Pim van Strien. "Oh nee", schrijft Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren.

"Echt een afschuwelijk bericht en de vreselijkste flashback naar andere aanslagen op onze vrije samenleving. Hoop en bid dat hij het overleeft", twittert ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers.

"Wat een onvoorstelbaar en verschrikkelijk nieuws", schrijft PvdA-leider Lilianne Ploumen. "Een aanslag op Peter R. de Vries, op de journalistiek en onze vrije samenleving. Mijn gedachten zijn bij Peter R. de Vries en zijn familie."

Haar voorganger Lodewijck Asscher schrijft: "Ronduit afschuwelijk, wat een weerzinwekkende misdaad."

Ook lokale politici reageren geschokt. "Laten we hopen dat Peter R. de Vries het straks nog kan navertellen", reageert het Castricumse raadslid Ralph Castricum.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd vanavond aan de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten, melden meerdere bronnen tegen AT5 en NH Nieuws. In die straat wordt het televisieprogramma RTL Boulevard opgenomen, waar de misdaadjournalist regelmatig te gast is.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]