Ga naar Content

Hollandia - Telstar afgelast vanwege coronageval

Het oefenduel tussen Hollandia en Telstar is vanwege een positieve coronatests van een Telstar-speler afgelast. De wedstrijd stond voor vandaag om 17.30 uur op het programma in Hoorn. 

Het sportcomplex van Hollandia in Hoorn - Foto: Orange Pictures / Kees van Haastregt

Derdedivisionist Hollandia laat weten dat het oefenduel geen doorgang kan vinden omdat een Telstar-speler positief is getest op corona. Telstar heeft bevestigd dat het om één speler van de Witte Leeuwen gaat, maar kan vanwege privacyredenen niet bekendmaken om wie het gaat. Het is onduidelijk of de wedstrijd op een ander moment alsnog zal worden gespeeld.

"Niemand in gevaar brengen"

Andries Jonker liet in een eerste reactie weten de situatie te betreuren. "Dit is zeer teleurstellend en vervelend. We missen zo een belangrijke oefenwedstrijd in onze voorbereiding. De clubdokter heeft terecht gezegd dat we niet moeten gaan spelen. We willen ook niet de spelers van Hollandia in gevaar brengen", aldus de trainer van Telstar. 

"We dachten dat we nu eindelijk van corona af waren"

Telstar-trainer Andries Jonker

"Corona heeft ons vorig seizoen zoveel punten gekost en we dachten dat we er nu eindelijk vanaf waren", vervolgt Jonker. "Donderdag worden we weer getest. Hopelijk is dan iedereen negatief en kunnen we zaterdag weer spelen." Aankomend weekend is Jong Ajax de volgende tegenstander van Telstar in de oefencampagne. 

Het duel tegen Hollandia zou het tweede oefenduel zijn van Telstar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag scoorde de ploeg van Andries Jonker veertien keer in een drieluik tegen VV IJmuiden en Stormvogels. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]