Ga naar Content

Gerelateerde videos

Aalsmeers kassenbouwbedrijf bestaat 100 jaar: "Tuinbouw is erg veranderd"

Eén van de oudste kassenbouwers van Nederland komt uit Aalsmeer en bestaat precies 100 jaar.  De eerste kas was niet meer dan een glasplaat tegen een muur en was bedoeld om de druivenranken te beschermen tegen het Hollandse weer. Tegenwoordig buigen robots volautomatisch stukken staal en aluminium voor kassen die wereldwijd geleverd worden.

100 jaar bouw van kassen in Aalsmeer - Foto: NH/marcruyg
Een Amsterdams bedrijf wil een bijdrage leveren aan het woningtekort door zelfbouwers te helpen hun dromen te verwezenlijken.  Je eigen huis bouwen is een ingewikkelde en vooral taaie klus die jaren kan duren. Nu is dat nog voornamelijk weggelegd voor mensen die al betrokken zijn bij de bouw. Maar met de hulp van het bedrijf moet dat voor iedereen mogelijk worden.
Bouw van Wij_land op IJburg met Ernestien Idenbrug - Foto: NH Nieuws / Marc Ruyg
En studenten van Hogeschool Inholland in Diemen gebruiken een succesvol schoolproject over duurzaamheid om zelf een bedrijf te beginnen. Sinaasappelschillen zijn de grondstof voor hun zelfgemaakte bonbons. "Chocola met sinaasappel is een gouden combinatie", aldus de studenten. Maar daar moet wel hard voor gewerkt worden, want het is allemaal handwerk. De voldoening is daardoor extra groot als de doosjes met bonbons klaar zijn.
bonbons van sinaasappelschillen - Foto: NH/marcruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]