Start van hoofdcontent

NAUERNA

nl

Worden het "kromme" of beschilderde zonnepanelen in Nauerna?

5 juli 2021, 15.13 uur · Aangepast 6 juli 2021, 00.21 uur · Door Mischa Korzec

Bewoners van Nauerna willen investeren in zonnepanelen en kijken of die er ook nog eens leuk uit kunnen zien. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden staat er nu proefpanelen in een golvende opstelling en panelen met een print , want er zijn verschillende ideeën over wat er moet komen.

Worden het kromme of beschilderde zonnepanelen in Nauerna? - NH Nieuws

De stortlocatie bij het buurtschap Nauerna is aan het afbouwen en zal volgend jaar verdwijnen. Dan zal een groot gebied van de afvalzorg een park worden. Daar moeten vervolgens weer zonnepanelen komen te staan. "De vraag is hoeveel je daarvan wil opofferen", zegt Ewald Antonissen van de bewonersgroep Nauerna.

Er is straks zeven hectare plek voor de panelen, dat is genoeg voor 17.000 zonnepanelen. Maar dan staat het park wel direct helemaal vol. "Uiteindelijk gaat het er wel om hoe we de bewoners van Nauerna zo energieneutraal kunnen krijgen", stelt Antonissen.

Panelen met prints

Omdat iedereen rond Nauerna mee mag denken over hoe het er straks uit moet zien staat er nu een proefopstelling met verschillende panelen."Ik vind de prints heel mooi, dat zouden ze bij alle zonnepanelen heel mooi zijn", zegt de een. "Liever helemaal geen prints in verband met de opbrengst", zegt een ander.

Alle wensen en opmerkingen worden meegenomen door TNO, Wageningen University & Research en bewonersgroep Nauerna. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]