Haarlem

NL
V

Wybren van Haga richt nieuwe partij op: Belang van Nederland

2 juli 2021, 22.18 uur · Aangepast 2 juli 2021, 22.34 uur · Door Redactie

Het Haarlemse Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft na zijn afsplitsing van Forum voor Democratie een nieuwe partij opgericht. In het register van de Kamer van Koophandel is de inschrijving van de nieuwe partij, Belang van Nederland (BVNL) te vinden.

Wybren van Haga heeft dit na berichtgeving van De Telegraaf vanavond bevestigd. 

Tijdens de Tweede Kamer verkiezingen stond Van Haga nog op de lijst voor Forum voor Democratie. In zijn woonplaats Haarlem kreeg Van Haga veel meer stemmen dan lijsttrekker Thierry Baudet. Van Haga noemde dat destijds "een grote eer."

Twee maanden na de verkiezingen brak Van Haga alweer met de partij van Baudet. Samen met twee andere Kamerleden verliet hij de partij nadat er onenigheid ontstond over een poster die rond Bevrijdingsdag werd gemaakt door onder andere Forum voor Democratie. Daarop stond een dodenkruisje naast het jaartal 2020, dat moest weergeven dat we onze vrijheden verloren zijn.

Sinds de afsplitsing met Forum zit Van Haga samen met Olaf Ephraim en Hans Smolders in een partijloze groep in de Tweede Kamer. Na de splitsing zei het drietal samen een nieuwe partij te gaan vormen. "Het partijprogramma van FvD blijft leidend", zei Van Haga toen. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]