Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Deel gevel woning Den Helder 'tijdens werkzaamheden' ingestort: twee gewonden

2 juli 2021, 12.21 uur · Aangepast 2 juli 2021, 16.00 uur · Door Jouri Bakker

Een deel van de voorgevel van een woning aan de Middenweg in Den Helder is vanochtend ingestort. Daarbij zijn twee gewonden gevallen. 

Foto: Deel van woning ingestort in Den Helder - Inter Visual Studio

Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord desgevraagd aan NH Nieuws. Hij benadrukt dat de slachtoffers niet bekneld zijn geraakt, al weet hij niet hoe ze er aan toe zijn. Of er op het moment van het ongeluk aan de woning werd gewerkt, zoals verschillende getuigen aan NH Nieuws laten weten, kan hij niet bevestigen.

Op foto's is te zien dat er onder meer bakstenen en houtwerk in de tuin liggen.Tekst gaat door onder de foto.'s

Een medewerker van accountantskantoor naast de getroffen woning laat NH Nieuws weten dat de verwondingen meevallen. Een van hen zou een gebroken pols hebben opgelopen, de ander zou schaafwonden hebben opgelopen. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

Tekst gaat door onder de video.

Gevel ingestort van woning in Den Helder - NH Nieuws

De gevel stortte in toen één van de slachtoffers op een trap voor de gevel stond, en de ander ernaast, zo laat de kantoormedewerker weten. "We hoorden ineens een hoop gerommel." De slachtoffers zouden bezig zijn geweest met de renovatie van de erker. "Ze hadden net de laatste klap gegeven, hoorde ik."  

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]