Alkmaar

NL
V

Heiloo heeft eerste kermis na corona: "We mogen weer los"

2 juli 2021, 12.25 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In het park langs het Maalwater in Heiloo is gisteren de kermis van Heiloo van start gegaan. Het is de eerste kermis van Noord-Holland sinds de uitbraak van de coronapandemie. Kermisexploitanten zijn blij dat ze weer 'los' mogen. "Dat we ons normale werk weer kunnen doen en wat geld kunnen verdienen." De kermis is vrij toegankelijk zonder toegangstest.

Duinstreek Centraal

Om de kermis wel veilig te laten verlopen zijn de attracties ruimer opgesteld dan voorgaande jaren. Ook is er in verband met de coronamaatregelen een looproute over het terrein, meldt mediapartner Duinstreek Centraal.

Tot en met zondag staan er 20 attracties op het vertrouwde terrein aan de Omloop, waaronder de zweefbank, de vliegtuigjes, de grijpertjes, de nougat-kraam en de alom bekende botsautootjes.

Tekst gaat verder onder video.

Eerste kermis na corona in Heiloo - Duinstreek Centraal

Het kermisfeest dat café De Wit wilde organiseren in het centrum van Heiloo, is afgelast. Er waren niet genoeg kaartjes verkocht voor het grootschalig opgezette evenement. De uitbaters van het café vieren het kermisweekend daarom kleinschalig binnen in de kroeg.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]