Ga naar Content

Wachtlijst zwemlessen nog steeds veel langer dan vóór corona

Nog steeds staan er veel meer kinderen op de wachtlijst voor zwemlessen dan voor de coronaperiode. Weliswaar neemt de lengte van de lijst namen af, maar de kleuters moeten langer op hun eerste plons wachten dan voor 2020.

Foto: PIxabay

De wachtlijst bestond in januari dit jaar uit 731 kinderen. Die groep is nu kleiner, 625 in deze maand. Voor corona bestond de stonden er 429 namen vermeld. De kinderen moesten sinds corona al 1,5 maand minder lang wachten op hun plek in het pierenbadje.

Man en macht

Er wordt met man en macht gewerkt om met extra maatregelen deze lijst korter te maken. Meer uren in de zwembaden komen ter beschikking voor de zwemlessen en er zijn meer afzwemmomenten. Ook is er in de schoolvakanties doorgegaan met zwemlessen.

De extra maatregelen blijven de komende tijd gehandhaafd, zoals bijvoorbeeld de zwemlessen tijdens de schoolvakanties. Deze zorgen voor een snellere doorstroming van de leerlingen naar het afzwemmen. Verwachting van de zwemaanbieders is dat de wachtlijst in de komende maanden verder ingelopen gaat worden, meldt de gemeente.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]