Ga naar Content

Vertragingen en afsluitingen op A9 bij Haarlem deze zomer vanwege onderhoud

Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder op de snelweg A9 deze zomer. Vanwege groot onderhoud ter hoogte van Haarlem, tussen de knooppunten Velsen en Raasdorp, worden van 9 juli tot en met 25 augustus op- en afritten afgesloten en vertragingen tot meer dan een half uur verwacht. 

Foto: anwb.nl

De hele planning van deze grote operatie is hier terug te vinden. De rijstroken krijgen nieuw asfalt, en er komen nieuwe vangrails en bermen. Tijdens de werkzaamheden is telkens één weghelft afgesloten. Op de weghelft waar niet wordt gewerkt, zijn in elke richting twee versmalde rijstroken beschikbaar.

Dit betekent dat de capaciteit van de weg minder wordt en er vanwege de veiligheid een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur geldt. Bij grote drukte adviseert Rijkswaterstaat alternatieve routes te kiezen.

Grote drukte

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers op dit traject hun reis goed voor te bereiden. De werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie. Met mooi weer verwacht de wegbeheerder daarom extra drukte richting de stranden.  Bij grote drukte kan op een ander moment reizen verstandig zijn, of is het slimmer om te kiezen voor de fiets en/of openbaar vervoer. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]