Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Lizzy (20) grijpt net naast titel en wordt tweede in Miss World Nederland-verkiezing

1 juli 2021, 12.11 uur · Aangepast 1 juli 2021, 15.32 uur · Door Carina Gutker

De 20-jarige Lizzy Dobbe uit Den Helder heeft vannacht net naast de titel van Miss World Nederland gegrepen: ze eindigde als tweede in de missverkiezing. De even oude Dilay Willemstein uit Eindhoven mag Nederland in december vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezingen in Puerto Rico. Het brons ging naar Laura Bas (24) uit Amsterdam.

Foto: Lizzy Dobbe, finalist Miss World Nederland 2020/21 - Wim van Wel

De Miss World-verkiezing bestaat sinds 1951 en is de eerste mondiale schoonheidswedstrijd ter wereld. In tegenstelling tot andere missverkiezingen draait het hier niet alleen om het uiterlijk. Zo is de bikinironde afgeschaft en gaat het voor een groot deel om de boodschap die de deelnemers willen uitdragen.

Juist dat sprak de 20-jarige Lizzy uit Den Helder aan. "Ik was op zoek naar iets waardoor ik mezelf verder kon ontwikkelen. Ik ben maatschappelijk betrokken en wil écht wat veranderen in de wereld."

Gepest

Ze werd tijdens haar middelbareschooltijd gepest en stapte daarom over naar een andere school. Ze voelt zich inmiddels een stuk zelfverzekerder, volgt een opleiding tot sociaal-maatschappelijk dienstverlener en runt als bijbaan een schoonheidssalon.

Lizzy hoopte een rolmodel te worden voor andere pestslachtoffers. "Want ik heb het zelf ook meegemaakt", vertelde ze eerder in een reportage van onze mediapartner Regio Noordkop.

Ze is niet teleurgesteld dat ze 'maar' tweede is geworden. "Ik heb ontzettend veel aan het traject gehad en ben enorm gegroeid", zo zegt ze in een reactie. "Ook heb ik vriendinnen voor het leven gemaakt en ik denk dat dat ons allemaal winnaars maakt. Ik ben super trots op mijn tweede plek en ben dankbaar voor dit mooie avontuur dat ik heb kunnen meemaken."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]