Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Directeur AMFI biedt excuses aan: "Dit kan en mag nooit meer gebeuren"

30 juni 2021, 18.16 uur · Aangepast 30 juni 2021, 18.59 uur · Door Monique Hindriks & Cenk Karakaya & Tjeerd Kleijn

Extreem hoge werkdruk, intimidatie en docenten die erop gericht zijn het zelfbeeld en zelfvertrouwen van studenten te breken. Het Amsterdam Fashion Institute was en is geen veilige werk- en studieomgeving, dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport over de modeopleiding. AMFI-directeur Dirk Reynders reageert op het rapport. 

AMFI - NH Nieuws

De afgelopen maanden sprak onderzoeksbureau Bezemer & Schubad met studenten en docenten van AMFI. Volgens het onderzoeksbureau wordt de school naar haar eigen normen, die van de HVA en de richtlijnen van de ARBO-wetgeving ervaren als een sociaal onveilige tot zeer onveilige organisatie. Dit wordt bevestigd door de meerderheid van de mensen die aan het onderzoek hebben meegewerkt. 

Hoofddocent "tijdelijk afwezig"

Eerder eisten de Amsterdamse studentenvakbond ASVA en studenten van AMFI het vertrek van directeur Dirk Reynders en de hoofddocent design. Reynders zegt vandaag niet te vertrekken. "Ik heb duidelijk niet voldoende gedaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik verandering met mijn team kan realiseren." De hoofddocent design is wel tijdelijk afwezig. Reynders doet geen uitspraken waarom. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]