Haarlem

NL
V

Na 16 maanden geen coronapatiënt meer in ziekenhuis: "Nu eerst genieten van vakantie"

30 juni 2021, 17.44 uur · Aangepast 30 juni 2021, 20.38 uur · Door Kimberley Luske

Het Spaarne Gasthuis heeft voor het eerst sinds bijna 16 maanden geen coronapatiënten meer op de afdelingen liggen. Een ‘mijlpaal’ zoals het ziekenhuis het zelf omschrijft. En voor de Haarlemse verpleegkundige Pepita de Vries een moment om uit te kijken naar de zomer en weer op adem te komen.

Verpleegkundige Pepita de Vries op de Covid-afdeling in het Spaarne Gasthuis - NH Nieuws

De Vries heeft vanaf het begin op de Covid-afdeling in het ziekenhuis gewerkt. “Dat was flink aanpoten”, vertelt ze. “De afdeling is nu leeggehaald en wordt grondig schoongemaakt. Mocht het nodig zijn dan kunnen we het zo weer opbouwen.”

Komende tijd springt zij samen met andere verpleegkundigen die op de corona-afdeling werkzaam waren bij op andere afdelingen in het ziekenhuis. “Het is erg fijn dat we geen veiligheidspak meer hoeven te dragen. We werken weer gewoon in het wit, zoals het was.”

"Even op adem komen"

Volgens Marloes Romeijn, leidinggevende op de Covid-afdeling, blijft het ziekenhuis paraat staan voor als er opnieuw corona-patiënten binnenkomen. “Dan kunnen we de afdeling zo weer ombouwen en zijn we klaar voor de nodige zorg”, zegt ze. “Maar we zijn heel blij dat we nu even op adem kunnen komen.”

Ook De Vries is blij dat ze Covid nu los kan laten. “Voor zover het kan dan”, lacht ze. “Ik ga genieten van de zomer en probeer hier en daar een extra vrije dag op te nemen. En laten we hopen dat de extra corona-afdeling niet meer nodig zal zijn.”

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]