Ga naar Content

Drie rechters buigen zich over schietende tiener (17) in trein Koog aan de Zaan

De 17-jarige Elyud T., die verdacht wordt van het schietincident in de trein op station Koog aan de Zaan afgelopen maart, moet vandaag voor de meervoudige kamer verschijnen. De tiener uit Krommenie wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou tweemaal met een vuurwapen in een rijdende trein op een persoon hebben geschoten. Gezien de ernst van het delict, buigen zich drie rechters over de zaak. 

Foto: Inter Visual Studio

Het schietincident gebeurde 16 maart op station Koog aan de Zaan. Volgens verschillende getuigen werd er in de rijdende trein opeens gevochten en renden er meerdere jongens weg tot er een iemand een pistool uit zijn joggingbroek trok. Er werd een schot gelost en toen de trein tot stilstand kwam, werd er volgens getuigen nog een keer geschoten.

Zeven aanhoudingen

Direct na het schietincident pakt de politie zeven tieners tussen de 15 en 18 jaar oud op. Het Openbaar Ministerie laat weten dat vandaag een verdachte terecht staat. "Er zijn destijds wel meer aanhoudingen verricht, maar die personen zijn na verhoor weer vrijgelaten. Alleen deze verdachte is destijds voorgeleid bij de rechter-commissaris. In de zaken van de overige betrokkenen is op dit moment nog geen beslissing genomen. Ik kan ook niet zeggen op welke termijn dat gaat gebeuren", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]