Ga naar Content

Panden vol pups en kittens ontdekt, verdachte vast voor illegale dierenhandel

In twee panden in Schagen en Medemblik heeft de politie bij een inval kittens en pups in kooien aangetroffen. Er is een 37-jarige verdachte uit Schagen aangehouden voor illegale dierenhandel. De man wordt ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. 

Honden in kleine kooien - Foto: Politie Noord-Holland Noord

Er werden negen volwassen blauwe bulldogs en twee pups gevonden. Daarnaast hield de man acht volwassen britse korthaar katten en achttien kittens vast. De dieren bevonden zich niet in een juiste en diervriendelijke omgeving en zijn daarom door de dierenarts nagekeken. 

Alle dieren zijn in beslag genomen, ze worden opgevangen op een tijdelijke locatie waar ze wel goede zorg krijgen, aldus de politie. In de panden zijn een groot geldbedrag en administratieve gegevens in beslag genomen. 

Op de foto is te zien hoe het team de dieren tijdens de doorzoeking aantrof.

Aangetroffen kittens - Foto: Politie Noord-Holland Noord

Lopend onderzoek

De 37-jarige man kwam bij de politie in beeld, nadat er een onderzoek liep naar illegale handel in puppy's en kittens.

Het onderzoek naar de illegale handel in honden en katten loopt nog steeds. Ook vermoedt de dierenpolitie samen met de NVWA en de rechercheurs van het milieuteam dat het niet onwaarschijnlijk is dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.