Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Weinig hollen en zo veel mogelijk met de bal aan de slag bij eerste training Telstar

28 juni 2021, 14.22 uur · Aangepast 28 juni 2021, 18.07 uur · Door Frank van der Meijden

Geen shuttle run- of Coopertest bij de eerste training van Telstar. De selectie van de Witte Leeuwen stond maandagochtend weer voor het eerst op het trainingsveld en mocht van trainer Andries Jonker gelijk veel met de bal aan het werk. 

Geslaagde eerste training van Telstar; 'Niet hollen maar voetballen' - NH Sport / Frank van der Meijden

"Wij pakken gewoon de bal erbij. Dat is onze manier. Zo snel en zo veel mogelijk met de bal aan de slag", zei Andries Jonker na afloop van de training waar het er bij vlagen fel aan toe ging. "Die felheid, daar moeten we het ook van hebben. Qua budget ben ik ben blij met wat we hebben, maar we staan nog steeds onderin. We moeten dus harder werken dan anderen en daarmee begin je op de allereerste training". 

Nieuwe gezichten

Vaste prik bij Telstar aan het begin van een nieuw seizoen zijn het ruime aantal nieuwe gezichten in de selectie. Telstar versterkte zich al met vier nieuwe spelers waaronder doelman Ronald Koeman junior, die voor één jaar heeft getekend. De zoon van oud-bondscoach Ronald Koeman komt over van TOP Oss en had vorig jaar al bijna in Velsen-Zuid gespeeld. Koeman junior: "Afgelopen seizoen heb ik al gesprekken gehad met Andries Jonker, maar ik besloot toch om nog een jaar in Oss te blijven. Dit seizoen dacht ik: dat gaat me niet twee keer gebeuren en daarom ben ik heel blij hier te zijn."

Quote

"Ik hou wel van trainers die het vertrouwen uitspreken in een spelen"

Doelman Ronald Koeman junior

Trainer Andries Jonker heeft echter op voorhand al besloten dat Trevor Doornbusch de voorkeur boven Koeman junior onder de lat krijgt. "Ik hou wel van trainers die het vertrouwen uitspreken in een speler en het is nu aan mij om dat om te keren. Ik ben hier gekomen om het Trevor zo lastig mogelijk te maken en elkaars niveau omhoog te krikken", aldus de 26-jarige sluitpost.

Aanstaande zaterdag speelt Telstar zijn eerste oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van Jonker speelt dan een drieluik tegen Stormvogels en IJmuiden. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]