Ga naar Content

Bondscoach Frank de Boer gaat komende weken 'rustig nadenken' over toekomst

De uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Tsjechië viel ook zwaar bij bondscoach Frank de Boer. De Monnickendammer meende dat Oranje de betere ploeg was, maar door 'momenten' de wedstrijd weggaf.

Frank de Boer na de EK-uitschakeling - Foto: Pro Shots / Action Images

"Ik denk dat wij de dominerende partij waren. Alleen de laatste pass was dan net niet goed", analyseerde De Boer de wedstrijd na afloop Oranje produceerde geen enkel schot tussen de palen. "Tegen zo'n stugge tegenstander moet je top zijn. In het begin hadden we wat moeite met hoe ze stonden. Dat pakten we na zeven minuten op en toen was er niks meer aan de hand. Zij creëerden op één grote kopkans na ook niets. Ik had wel het gevoel dat wij de betere waren, maar tegen zo'n stugge tegenstander moet je top zijn. Dat waren we niet."

Malen

"Zulke wedstrijden tegen zulke tegenstanders, dan gaat het om één of twee momenten. Die heeft Donyell gekregen", meende De Boer, die de Wieringer één op één met de Tsjechische doelman zag gaan, maar hem niet voorbij kwam. Een minuut later moest Matthijs de Ligt met rood vertrekken na een handsbal. "Ik weet dat hij het niet expres doet. Ik heb ook wel eens een fout gemaakt", aldus De Boer.

Wisselmoment

De bondscoach kreeg na afloop flinke kritiek te verduren, omdat hij Donyell Malen wisselde voor Quincy Promes. "We weten dat Donyell een fantastische speler is, maar ook dat de koek na zestig tot zeventig minuten op is. Vandaar de keuze. Ik sta er het dichtst bij en weet hoe de jongens in elkaar zitten."

Na de zeperd op het EK werd ook meteen een vraag gesteld over zijn toekomst als bondscoach. "Daar hoef ik nu geen antwoord op te geven. Daar ga ik de komende weken rustig over nadenken", besloot De Boer.

Op 1 september hervat Oranje de WK-kwalificatie met een bezoek aan Noorwegen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]