Ga naar Content

D66 gaat Kamervragen stellen over 'valse uitslagen' Testen voor Toegang

D66-Kamerlid Jan Paternotte gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van het bericht over Testen voor Toegang waaruit bleek dat mensen zonder geldige test tóch een negatieve uitslag kregen. Zij kregen deze ter compensatie vanwege de storing van vrijdag. Testen voor Toegang is niet bereikbaar voor commentaar. 

Chicago Social Club - Foto:

NH Nieuws maakte gisteren bekend dat verschillende mensen een negatieve testuitslag kregen, zonder ook daadwerkelijk een test te hebben gedaan. Dit zou de organisatie achter Open Nederland gedaan hebben als 'tegemoetkoming' voor de eerdere storing en de gevolgen daarvan. 

Bekijk hieronder de tweet van Paternotte

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door technische problemen en mogelijke hack bij Stichting Open Nederland/Testen voor Toegang kregen veel mensen te laat hun uitslag in de mail die vrijdag waren getest. Op social media regende het klachten, waarna sommige mensen voor de tweede keer naar de testlocatie gingen.

Geen test, wel mail

Zo vertelden Maaike Polder, verslaggever bij NH Nieuws en Fleur* dat zij een negatieve testuitslag ter compensatie kregen zonder een test te ondergaan. "Ik ben naar de testlocatie gegaan en ben daar gaan klagen. Toen moest ik mij aanmelden en hebben ze mij via het systeem aan een negatieve test gekoppeld", vertelde Polder. 

Er staan voor morgen geen plenaire vergaderingen op de agenda in de Tweede Kamer. Komende dinsdag 29 juni is er een vragenuur voor de Kamerleden gepland.  

*Naam is bekend bij de redactie

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.