Ga naar Content

Dingsdag assistent bij Telstar; Bensabouh, Blackson, Smit en Koeman jr. versterkingen

Telstar heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Voormalig prof Michael Dingsdag zal met Anthony Correia hoofdtrainer Andries Jonker gaan assisteren. Ook hebben de Velsenaren de selectie versterkt met Anwar Bensabouh en Delvechio Blackson van Almere City FC, keeper Ronald Koeman junior van TOP Oss en sc Heerenveen-speler Rein Smit.

Michael Dingsdag als trainer van NAC onder 23 jaar - Foto: Pro Shots/Wouter Dill

Dingsdag werkte als jeugdtrainer bij NAC Breda, nadat hij daar zijn eigen voetballoopbaan had afgesloten. Eerder speelde hij in Zwitserland voor FC Sion en Grasshopper en voor Vitesse en sc Heerenveen. Dingsdag is de opvolger van Gertjan Tamerus. Begin deze maand werd bekend dat Tamerus bij Telstar stopte, omdat hij zijn werkzaamheden niet meer kon combineren met het hoofdtrainerschap bij tweede divisionist Koninklijke HFC.

Jonker en Dingsdag kennen elkaar al jaren uit het voetbal in Amsterdam. "We hebben een hele goede klik", zegt Dingsdag. "Ik heb hem heel hoog zitten als trainer. Het zag er allemaal erg goed uit en daar wil ik graag op meeliften."

Michael Dingsdag kent Telstar-trainer Andries Jonker goed - NH Sport / Stephan Brandhorst

De 22-jarige Bensabouh is een middenvelder die 58 wedstrijden voor Almere City FC speelde. Blackson heeft 54 duels voor Almere en 15 potjes bij SC Cambuur achter zijn naam staan. Zowel Bensabouh als Blackson hebben een contract getekend voor twee seizoenen. 

Ronald Koeman junior

Voor de positie onder de lat bereikten de Witte Leeuwen een akkoord met de 26-jarige Ronald Koeman junior. De zoon van de huidige trainer van Barcelona keepte 44 wedstrijden voor TOP Oss waar hij sinds 2015 onder contract stond, maar nooit een vaste waarde was. Koeman junior heeft in Velsen-Zuid een contract voor één jaar getekend. Trainer Andries Jonker, die verheugd is met de komst van Koeman, kiest wel voor Trevor Doornbusch als eerste doelman. "Dat is de afspraak en daar houden we ons aan. Of hij moet echt elke bal missen, maar dat zal niet gebeuren."

Tekst loopt door onder de video.

Andries Jonker over de nieuwe spelers en assistent-trainer - NH Sport / Stephan Brandhorst

Molenaar

Rein Smit komt over van sc Heerenveen en heeft een contract getekend dat hem tot medio 2023 aan Telstar bindt. De 20-jarige Castricummer maakte sinds 2014 deel uit van de jeugdopleiding en kwam tot zes duels in de eredivisie.  Verder bevestigde Telstar ook de komst van Jip Molenaar van FC Volendam. "Bij Volendam moest ik me weer opnieuw bewijzen en hier voelde ik meer vertrouwen en kans op speelminuten. Hier was ik naar op zoek", aldus Molenaar.

Jip Molenaar maakt transfer binnen de provinciegrenzen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]