Ga naar Content

Weesp schiet door coronacrisis eenzame jongeren te hulp met sport en spel

Weesp komt komende zomer met plannen om jongeren weer samen te laten komen na de lange coronacrisis. De stad hoopt met een programma van sport- en andere activiteiten jongeren te helpen die zich door de coronacrisis eenzaam of somber zijn gaan voelen. 

De Lange Vechtbrug in Weesp - Foto: Pixabay

Weesp stelt dat de coronacrisis nogal wat sporen heeft nagelaten bij lokale jongeren, waaronder eenzaamheid. De gedachte is dat jongeren door de activiteiten samenkomen wat hun 'mentale welbevinden' weer ten goede komt. Daarnaast hoopt de stad jongeren te bereiken die niet op vakantie kunnen gaan, bijvoorbeeld doordat hun ouders weinig geld te besteden hebben als gevolg van de coronacrisis.

Weesp komt met een 'breed programma' met activiteiten. Van breakdancelessen en voetbaltoernooitjes tot schilderworkshops en supclinics op de Vecht. 

De jongeren kunnen niet alleen in Weesp meedoen aan activiteiten. Amsterdam heeft eenzelfde soort project om jongeren het huis uit te krijgen. Weesp en Amsterdam gaan volgend jaar fuseren. Weesper jongeren mogen daarom ook aan Amsterdamse activiteiten meedoen. Dat is andersom ook het geval. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]