Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Alcoholverkoop opnieuw tijdelijk aan banden op Wallen

24 juni 2021, 17.16 uur · Aangepast 24 juni 2021, 17.31 uur · Door Robin Antonisse

De alcoholverkoop in de winkels in het Amsterdamse Wallengebied wordt flink ingeperkt. Dat heeft burgemeester Halsema donderdag laten weten aan de gemeenteraad. De winkels mogen 's avonds in de weekenden geen alcohol meer verkopen en overdag mag er alleen maar lauw bier worden verkocht.

AT5 / Luuk Koenen

Reden voor de inperking is de overlast van bezoekers van het Wallengebied. Het nuttigen van alcohol is in delen van het gebied al verboden, maar omdat in de winkels wel alcohol mocht worden verkocht, blijkt dat verbod nauwelijks te handhaven. Amsterdam merkt dat het sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen drukker wordt in het gebied en dat de bereidwilligheid om afstand tot elkaar te houden afneemt als er meer gedronken wordt.

Boete

Het verbod geldt wekelijks van donderdag tot en met zondag tussen 22.00 uur ’s avonds en 4.00 uur in de ochtend (op zondag tot 3.00 uur). Ondernemers die de regels overtreden riskeren een boete van 1200 euro.

De maatregelen gelden vooralsnog vanaf komend weekend tot 31 augustus. Vorig jaar zomer gold er ook al zo'n tijdelijk verbod op de Wallen.

Het verbod geldt niet voor horecagelegenheden.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]