Ga naar Content

Strenge regels voor beeldschermen op Haarlemse terrassen tijdens EK-voetbal

In Haarlem mogen café-eigenaren de duels van het Nederlands elftal uitzenden op het terras. Daar gelden wel strenge regels voor, heeft burgemeester Jos Wienen vanmiddag besloten.  

Televisieschermen mogen blijven hangen, als ze er al hingen - Foto: NH Nieuws / Michael van der Putten / Café Koops en Café de Lange Heer

Het nieuwe besluit in verband met de versoepelingen van de coronamaatregelen komt overeen met eerdere afspraken tijdens grote voetbaltoernooien, meldt de gemeente. Schermen op de openbare weg zijn verboden. Schermen binnen zijn toegestaan, als die niet naar buiten zijn gericht waardoor het publiek voor het raam mee kan kijken.

De beeldschermen op terrassen mogen niet groter zijn dan een normaal formaat televisiescherm. Deze moeten naar de gevel gericht zijn om niet te veel publiek te lokken dat van de openbare weg naar de wedstrijd gaat kijken.

Televisies uit

De uitzending via de schermen op het terras mogen niet eerder dan een kwartier voor het begin van de wedstrijd worden aangezet. Uiterlijk een half uur na afloop van de wedstrijd moeten de televisies uit zijn.

Een buitentapvergunning is uit den boze, ook tenten mogen niet worden neergezet. Op het terras dient continu een medewerker van het bedrijf aanwezig te zijn die verantwoordelijk is voor het ordelijk verloop op en in de directe omgeving van het terras. Hierbij moeten de coronamaatregelen in acht genomen worden. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]