Ga naar Content

Tanja Dik volgt Henk Markerink op als directeur Johan Cruijff Arena

Tanja Dik wordt de nieuwe directeur van de Johan Cruijff Arena. Ze begint op 1 september. De huidige directeur, Henk Markerink, gaat met pensioen.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

Dik werd gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering benoemd. "Met trots neem ik straks de rol van Henk over", laat ze weten. "Een positie waarin mijn passie voor sport, live entertainment en de klant samenkomt op een unieke plek."

De afgelopen vijf jaar werkte Dik als Algemeen Directeur Consumer Products & Services bij Schiphol en daarvoor als directeur bij Stage Entertainment. "De maatschappelijke rol die de Arena vervult is voor mij een belangrijke kers op de taart die ik graag verder vorm geef", laat ze verder weten.

"De maatschappelijke rol die de Arena vervult is voor mij een belangrijke kers op de taart"

Tanja Dik, toekomstige directeur Arena

De gemeente heeft 48 procent van de aandelen van de Johan Cruijff Arena. Wethouder Victor Everhardt (Deelnemingen) noemt Dik in een brief aan de gemeenteraad een "geschikte kandidaat voor de uitdagingen waar Johan Cruijff Arena de komende periode voor staat."

"De Johan Cruijff ArenA heeft een eenkoppig bestuur", schrijft Everhardt. "Met de aanstelling van mevrouw Dik is de directie vanaf 1 september 2021 volledig vrouwelijk."

"Met de aanstelling van mevrouw Dik is de directie vanaf 1 september 2021 volledig vrouwelijk"

Victor Everhardt, wethouder Deelnemingen

Een van de uitdagingen is de relatie met Ajax. Directeur Edwin van der Sar gaf eerder aan dat het stadion niet goed samen zou werken met de club en dat hij een meerderheidsbelang in de Johan Cruijff Arena wil.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]