Ga naar Content

Gouden schaatscoach Ingrid Paul nieuwe clubarts AZ

Ingrid Paul is de nieuwe clubarts van AZ. De 56-jarige voormalig schaatsster en schaatscoach sluit per direct aan bij de medische staf van de Alkmaarders. 

Ingrid Paul als bondscoach van de Canadese schaatsers - Foto: Orange Pictures / Kees van Haastregt

Paul studeerde af als arts aan het Erasmus MC en werkte in het verleden onder andere in het ziekenhuis van Heerenveen en op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Ede. Op de website van AZ vertelt Paul erg veel zin te hebben om te beginnen bij haar nieuwe werkgever. "Ik kijk ernaar uit al mijn ervaring, kennis en kunde te gebruiken om AZ verder te helpen. Ik vind het mooi om in deze omgeving weer al mijn aandacht op één team te kunnen vestigen. AZ heeft al een fantastisch begeleidingsteam en ik kijk ernaar uit daar onderdeel van te zijn."

Schaatscarrière

Tijdens haar schaatscarrière nam Paul onder meer deel aan de Olympische Winterspelen van  Calgary in 1988. Later werd Paul bondscoach van Canada, Noorwegen en Nederland. Met Canada boekte ze haar grootste successen als coach en pakte ze vier medailles op de Spelen van 1998. In 2006 in Turijn loodste ze Bob de Jong naar olympisch goud op de 10 kilometer. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]