Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Vanaf dit weekeinde EK-wedstrijden te zien op Amsterdamse terrassen

23 juni 2021, 18.15 uur · Aangepast 23 juni 2021, 20.00 uur · Door Robin Antonisse

Amsterdamse horecazaken mogen vanaf dit weekeinde tv-schermen plaatsen om EK-wedstrijden te laten zien. Hiervoor is geen vergunning nodig, maar er gelden wel voorwaarden.

Dat heeft burgemeester Halsema woensdagmiddag besloten. 

De horecazaken mogen alle EK-wedstrijden, en dus niet alleen die van Oranje, vertonen. De schermen moeten wel alleen vanaf het terras te zien zijn, en niet vanaf de openbare weg.

Gasten moeten hun plekje van tevoren reserveren. Daarnaast moeten ze op hun vaste zitplaats blijven zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden, tenzij ze een huishouden vormen. De schermen mogen niet eerder dan een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aan en moeten binnen een half uur na het einde van de wedstrijd uit. Dezelfde regels gelden voor tv-schermen binnen.

Testen voor Toegang

Horeca die gebruik maken van Testen voor Toegang om de maximale capaciteit te benutten, mogen wel binnen schermen hebben, maar mogen geen schermen plaatsen op het bijbehorende terras. De toegang tot het terras is volgens de gemeente namelijk moeilijker te controleren en te handhaven.

Grote schermen op pleinen komen er deze zomer niet. De EK-finale is op zondag 11 juli.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]