Ga naar Content

Hoornse kermis dit jaar toch op Pelmolenpad

De Hoornse kermis komt ook dit jaar weer op het Pelmolenpad te staan. Dat besluit de gemeente nu het kabinet er vooralsnog van uitgaat dat de anderhalve meter afstand in ieder geval tot 13 augustus blijft gelden. Lappendag gaat vanwege deze maatregel dit jaar niet door.

De Hoornse kermis was vorig jaar op het Pelmolenpad, een afgesloten parkeerterrein. - Foto: NH Nieuws

Volgens de gemeente is de anderhalvemeterregel in de binnenstad niet te handhaven. De gemeente kan niet langer wachten om de voorbereidingen voor de kermis te starten. 

In 2020 werd de kermis ook georganiseerd op het Pelmolenpad. "We hadden allemaal natuurlijk liever een normale kermis in de binnenstad gehad", legt wethouder Arthur Helling uit. "Maar op een normale kermis komen dagelijks honderden en soms zelfs duizenden bezoekers af. Dan kunnen we de anderhalve meter afstand in de binnenstad echt niet garanderen. Daarbij moesten we nu de knoop doorhakken, om de voorbereidingen te kunnen starten."

58 attracties

Helling: "Bezoekers en exploitanten waren vorig jaar heel positief over de alternatieve kermis. Het decor is natuurlijk anders, maar we gaan onze traditie van de jaarlijkse kermis in ieder geval voortzetten en voor jong en oud een mooie en ook grote kermis neerzetten." Op de kermis komen in totaal 58 attracties te staan.

Lappendag

Op maandag 16 augustus zou het normaal gezien Lappendag zijn, met de traditionele lappendagmarkt. De markt kan om dezelfde redenen niet doorgaan: vanwege de anderhalve meterregel en de nodige voorbereidingstijd. Of en op welke manier de horeca Lappendag kan vieren, is nog niet zeker.

De kermis vindt plaats van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus. Vorig jaar maakte NH Nieuws onderstaande reportage tijdens de openingsdag van de kermis op het Pelmolenpad.

Bekijk hier hoe de openingsdag van kermis Hoorn was. - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]