Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Meerdere tips binnengekomen in zaak dode Berkhouter na Opsporing Verzocht

23 juni 2021, 13.00 uur · Aangepast 23 juni 2021, 13.43 uur · Door Jacqueline van Kampen

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zo’n tien tips binnengekregen in de zaak van Sjaak Groot (72) uit Berkhout. De man werd vorige week maandag dood gevonden in zijn huis en is door geweld om het leven gekomen.

Chantal Bos / NH Nieuws

In Opsporing Verzocht benadrukte politiewoordvoerder Wendy Boudewijn dat er geweld is gebruikt. Maar het is nog compleet onduidelijk waarom. Een van de opties die onderzocht wordt, is dat hij slachtoffer zou zijn geworden van een gewelddadige woninginbraak.

De man werd zondagavond 13 juni voor het laatst gezien. De volgende ochtend zag een omwonende glas liggen rondom zijn huis en later op die dag werd zijn lichaam aangetroffen door buren.

Hoge snelheid 

De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een auto, die midden in de nacht rond 03.00 met hoge snelheid door Berkhout reed. Volgens de politie is het ongebruikelijk dat iemand rond dat tijdstip rondrijdt in het dorp. 

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. In totaal heeft de politie nu ongeveer 20 tips gekregen in deze zaak.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]