Ga naar Content

Hilversum trekt portemonnee om jongeren te vermaken na lange coronatijd

Hilversum trekt een flink bedrag uit om komende zomer meer activiteiten voor jongeren te regelen. De gemeente wil jongeren iets extra's bieden omdat ze vanwege de coronamaatregelen maandenlang weinig hebben kunnen doen. 

Foto: Adobe Stock

Hilversum werkt aan meerdere activiteiten voor jongeren op het gebied van sport, cultuur en ontmoeting. Dat gebeurt op voorspraak van de jongeren zelf. "Jongeren in Hilversum geven aan dat ze vooral behoefte hebben aan meer sociale activiteiten, iets om samen met andere jongeren te doen en om naar uit te kijken", zegt wethouder Karin Walters. 

Hilversum komt onder meer met de Hilversum Summer Games, waarvoor het samen met onder meer de buurtsportcoaches werkt aan activiteiten als sportclinics, maar ook workshops rondom social media. 

Zomervakantie

Ook komt er budget voor wijken om zelf activiteiten op poten te zetten voor jongeren. Alles bij elkaar trekt Hilversum ruim vier ton uit voor het plan. Dat geld komt uit de gemeentelijke spaarpot om de samenleving weer op te starten na de coronacrisis.

Als alles volgens plan verloopt staan de eerste activiteiten nog voor de zomervakantie op de agenda. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]