Ga naar Content

Bijna een derde minder besmettingen in de Noordkop, geen enkele op Texel

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona blijft dalen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Het risiconiveau voor Noord-Holland Noord is afgeschaald van 'ernstig' naar 'zorgelijk'.

Corona teststraat Den Helder - Foto: NH

Er zijn bijna een derde minder besmettingen in deze regio. De meeste nieuwe besmettingen worden gemeld in de gemeente Den Helder, al is het aantal overal erg laag. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 85,3 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 48 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 102.

Op Texel, waar bijna iedereen is gevaccineerd, worden vrijwel geen besmettingen meer gemeld. De afgelopen twee weken hebben daar 2 personen positief getest op corona. In de afgelopen week waren dit er geen. De gemeente Den Helder telde in de afgelopen week 22 nieuwe besmettingen, Hollands Kroon 14 en de gemeente Schagen 18.

Er is in de afgelopen twee weken niemand uit de Kop van Noord-Holland opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]