Ga naar Content

Vermiste jongens teruggevonden in duingebied IJmuiden

De politie en de KNRM waren gisteravond in het duingebied rond de wijk Zeewijk in IJmuiden bezig met een grootschalige zoektocht naar twee vermiste minderjarige jongens. De jongens zijn in gezonde toestand teruggevonden in het duingebied, bevestigt een politiewoordvoerder. 

Foto: Nieuwsfoto.nl/Dennis Gouda

De jongens van elf en twaalf jaar waren sinds gisterochtend 10.30 uur vermist. Ze werden voor het laatst gezien op de school Het Molenduin in Driehuis. Dat bevestigde een politiewoordvoerder. De politie gaf gisteren aan dat ze toen uitgingen van een urgente vermissing. "Daarom hebben we groot ingezet."

Burgernetmelding

De politie verstuurde gisteravond om 21.20 uur een burgernetmelding waarin werd gemeld dat de jongens in het duingebied werden gezocht. In het duingebied werd door de bereden politie naar het duo gezocht. Vanuit de lucht speurde een helikopter mee. Inmiddels zijn de jongens in goede gezondheid teruggevonden.  

Zoektocht minderjarige jongens duingebied IJmuiden - Foto: John Kelly Tielman

Een kusthulpverleningsvoertuig van KNRM zocht mee in de duinen en op strand, zei een woordvoerder van die dienst.

John Kelly Tieleman maakte vanuit IJmuiden een video van de helikopter boven het duingebied. 

Helikopter zoekt boven duinen IJmuiden naar vermiste jongens - NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.