Ga naar Content

Vier spoorwegovergangen uitgerust met flitscamera na geslaagde proef Hilversum

Er komen volgend jaar meer flitscamera's bij spoorwegovergangen. Dat gebeurt na een geslaagde proef de afgelopen jaren in Hilversum. De eerste helft van volgend jaar worden op 22 plekken van die camera's geplaatst. Daarvan zijn er vier in Noord-Holland: Gooise Meren, Castricum, Heiloo en Haarlemmermeer.  

De flitspaal van de spoorwegovergang in Hilversum - Foto: NH Nieuws

Automobilisten, brommerrijders, voetgangers, fietsers en bus- en vrachtwagenchauffeurs rijden nog te vaak door wanneer de rode lichten aan gaan en de slagbomen sluiten. Spoorbeheerder ProRail en het Openbaar Ministerie zijn daarom gestart met de voorbereidingen om flitscamera's te plaatsen bij spoorwegovergangen.

Als alles goed verloopt, kan de eerste camera in de eerste helft van 2022 worden geplaatst. Weggebruikers die zich niet aan de verkeersregels houden, kunnen dan een boete verwachten.

Boete

Voor automobilisten, motorrijders en vrachtwagens is de boete voor door gesloten spoor rijden 250 euro. Brom- en snorfietsen kunnen bij een overtreding rekenen op 170 euro.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.