Ga naar Content

AZ houdt Jordy Clasie voor de komende jaren aan boord

Jordy Clasie heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij AZ gezet. De verdedigende middenvelder had een aflopende verbintenis die met drie jaar is verlengd. 

Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

De 29-jarige Clasie speelt sinds 2019 bij AZ. Eerder voetbalde hij voor Excelsior, Feyenoord,  Southampton en Club Brugge. Mede door een aantal blessures kwam de Haarlemmer het afgelopen seizoen niet verder dan acht competitiewedstrijden voor AZ.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vertrouwen

"Ik heb gekozen voor deze stap omdat ik mij hier heel prettig voel, zowel ikzelf als mijn gezin", zegt Clasie op de website van AZ. "Ik ben dus blij dat ik drie jaar langer voor deze club mag blijven spelen. Uit de duur van dit contract spreekt ook vertrouwen van de club."

"Ikzelf als mijn gezin voel mij hier heel prettig"

AZ-speler Jordy Clasie

Directeur voetbalzaken Max Huiberts erkent dat Clasie de afgelopen twee jaar door blessureleed te weinig aan spelen is toegekomen. "Jordy heeft wat pech gehad, maar je ziet aan alles dat hij zich heeft voorgenomen fit aan de voorbereiding te starten. Jordy is een speler met heel veel kwaliteit die weet wat er gevraagd wordt in de top."

"Jordy is een speler met heel veel kwaliteit die weet wat er gevraagd wordt in de top"

AZ-directeur voetbalzaken Max Huiberts

Clasie kwam ook zeventien keer voor Oranje uit. Zijn laatste interland was in het najaar van 2016. Oranje versloeg in De Kuip Wit-Rusland met 4-1 en Clasie verving in de 79ste minuut Kevin Strootman.  

Donderdag is de eerste training van AZ ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]