Ga naar Content

Toch weer meer Gooise coronapatiënten, vooral door feestende scholieren

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week na weken van daling toch weer wat gestegen: het aantal nieuwe coronapatiënten ligt twintig procent hoger vergeleken met vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Foto: NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Het hogere aantal coronabesmettingen heeft onder meer te maken met de flinke groep eindexamenleerlingen die met positieve coronatests terug zijn gekomen van reisjes. Die groep vormt een derde van het totale aantal Gooise besmettingen. 

Lees ook

Vooral Hilversum heeft veel meer coronabesmettingen dan de afgelopen weken. Hilversum heeft per 100.000 inwoners afgelopen week 55 nieuwe positieve tests. Dat komt neer op 55 besmette Hilversummers, het dubbele van een week geleden. 

Laren heeft van de hele regio de meeste nieuwe besmettingen. Het dorp heeft per 100.000 inwoners afgelopen week 97,5 nieuwe coronabesmettingen. Dat komt neer op 11 positief geteste Laarders, vergeleken met 6 mensen een week geleden. 

Wijdemeren minste besmettingen

Wijdemeren heeft van de hele regio de minste nieuwe besmettingen. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 8,2 mensen positief getest. Dat komt neer op 2 mensen. Een week geleden waren dat nog 3 mensen. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Voor tweede week geen ziekenhuisopnames

Voor de tweede achtereenvolgende week zijn er geen nieuwe coronapatiënten uit 't Gooi opgenomen in het ziekenhuis. 

Wel overleed er afgelopen week één persoon uit 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak staat daarmee op 252 personen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]