Ga naar Content

OM eist tien jaar cel voor doodschieten 19-jarige Miriondy in Hoofddorp

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vandaag 10 jaar gevangenisstraf tegen de 19-jarige verdachte van een dodelijke schietpartij in Hoofddorp. Begin juli vorig jaar werd op klaarlichte dag een 19-jarige Amsterdammer doodgeschoten in de wijk Graan voor Visch. Het bleek om de 19-jarige Miriondy Lauteria te gaan. 

Foto: Persbureau Nieuwsfoto

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachte van doodslag, vuurwapenbezit en het handelen softdrugs en komt daarmee tot deze strafeis. De 19-jarige verdachte is vandaag bij de zitting en vertelde erg nerveus te zijn geweest om de nabestaanden onder ogen te komen. 

De Hoofddorper werd op 30 juli vorig jaar aangehouden en was op dat moment de vierde verdachte in de zaak. De rol van de rest van de aangehouden mannen wordt nog onderzocht. 

Aanleiding van de schietpartij lijkt een mislukte drugsdeal. Dit blijkt uit het dossier dat vandaag besproken wordt tijdens de zitting. 

Spijt

Op de zitting laat de verdachte weten erg veel spijt te hebben van het schieten: "Ik denk er nog steeds elke avond over na." De tiener deed op het moment van de schietpartij een opleiding vliegtuigtechniek bij het ROC Amsterdam Airport, aan de overkant van de Opaallaan. "Op dit moment volg ik een opleiding tot timmerman in de gevangenis en daar zou ik als ik weer vrij kom graag mee door gaan", vertelt de verdachte. 

De moeder van het slachtoffer deed eerder haar verhaal bij NH Nieuws.Zij vertelde hoe zij het afgelopen jaar heeft beleefd en omschrijft wat voor jongen het 19-jarige slachtoffer was: "Hij lachte altijd, was sportief en heel lief". 

De uitspraak van de rechtbank volgt over ongeveer twee weken. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]