Ga naar Content

Larense kermis gaat door, maar met helft van aantal attracties

De Larense kermis gaat door, maar wel met een aantal aanpassingen. Zo komen er volgende maand ongeveer twintig attracties naar het kermisterrein. Dat laat de gemeente weten. Normaal gesproken staan er dubbel zoveel attracties. De kermis duurt wel drie dagen langer dan gebruikelijk. 

Foto: Kermis Laren

De Larense kermis moest een jaar geleden grotendeels worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Er stonden slechts enkele attracties, verdeeld over het hele dorp.

Nu de coronaregels steeds verder worden versoepeld, is ook een grotere kermis weer mogelijk. Achter de schermen is de afgelopen tijd druk gewerkt aan een plan om de kermis op een verantwoorde manier door te laten gaan. 

Daarom gelden er volgende maand wel enkele regels. Zo wordt de kermis wel gehouden op een deel van het bekende kermisterrein op Plein 1945, maar dat terrein wordt wel afgesloten. De kermis wordt daarmee een 'doorstroomlocatie', waardoor toegangsbewijzen en eventuele testen niet nodig zijn. Handhavers controleren of het niet te druk wordt. 

Drie dagen langer

De Larense kermis barst volgende week zaterdag los en duurt drie dagen langer dan normaal. De organisatie wil daarmee de kermisexploitanten tegemoetkomen die afgelopen jaar amper wat hebben kunnen verdienen, doordat de meeste kermissen werden afgelast. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]