Ga naar Content

Gerelateerde videos

Handel in Tiny Houses en studenten bezorgen ouderen virtueel uitje in Pak An Doen (36)

De woningnood zorgt voor een overspannen woningmarkt, maar biedt slimme ondernemers ook kansen. Kleine houten huizen kunnen in de fabriek aan de lopende band gemaakt worden en zijn daardoor betaalbaar, maar dan moet je nog wel bouwgrond zoeken.

Tiny Houses - Foto: NH/marcruyg

Drie Alkmaarse studenten bezorgen ouderen een virtueel uitje met virtual reality. Het idee ontstond in de schoolbanken, maar de vrienden willen het daar niet bij laten. Ze zijn een bedrijf gestart dat fietstochtjes filmt en de bewoners van verzorgingshuizen de wereld laat beleven. Tijdens werktijd zijn het collega's, maar daarna drinken ze een biertje als gezworen kameraden.

Tekst loopt door onder foto 

Virtual Reality - Foto: NH/marc ruyg

Ted Braakman is pas 22 jaar oud, maar toch staat hij al enige tijd aan het roer van een bedrijf dat de installatiebranche schrik wil aanjagen. Met een slim apparaat zorgt het bedrijf uit Spanbroek er voor dat grote gebouwen veel gas en geld kunnen besparen. "Van de vijf scholen maken we er één gasloos", zegt de jonge ondernemer. 

Ted Braakman - Foto: NH/marc ruyg

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]