Ga naar Content

Voetganger (30) overleden na aanrijding op de N247

Een 30-jarige man uit Hoorn is afgelopen nacht aangereden door een auto op de N247, hij overleed ter plekke. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Oudendijk. De bestuurder van de auto, een 74-jarige man uit Oosthuizen, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

Foto: GLOCALmedia

Een woordvoerder van de politie kan nog niks zeggen over de toedracht: "Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd." 

Volgens een getuige zou het slachtoffer rond 00.30 uur op de N247 hebben gelopen. Een auto kon hem nog net ontwijken en belde vervolgens de politie. Kort daarna zou het slachtoffer door een andere auto zijn geschept. Er is nog geprobeerd de Horinees te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 

De bestuurder van de auto, is samen met een medepassagier, nagekeken door ambulancepersoneel. Vervolgens is het duo meegenomen naar het bureau voor verhoor, om daar precies duidelijk te krijgen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De 74-jarige man is verdachte. 

Voetganger overleden na aanrijding N247 - GLOCALmedia

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.