Ga naar Content

Ajax slijt overbodige Lassina Traoré voor miljoenen aan Shakthar Donetsk

Lassina Traoré zet zijn carrière voort in Oekraïne. De 20-jarige spits van Ajax maakt naar verluidt voor 10 miljoen euro de overstap naar Shaktar Donetsk.

Lassina Traoré scoorde vijf keer tegen VVV - Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Bij Ajax had Traoré nog een contract tot en met de zomer van 2022. De laatste tijd kwam de aanvaller uit Burkina Faso al niet meer voor in de plannen van trainer Erik ten Hag. Mede door het aantrekken van Sebastien Haller, kon hij op weinig speelminuten rekenen. Na de winterstop kwam Traoré slechts één keer in actie.

In 2019 kwam Traoré over van Ajax Cape Town. Sindsdien speelde hij 31 wedstrijden in het eerste elftal en scoorde daarin 12 doelpunten, waaronder 5 keer in de monsterzege op VVV-Venlo (0-13).

Traoré tekent een contract voor vijf jaar bij de Oekraïnse topclub. Eerder op de dag verlengde Devyne Rensch zijn contract bij Ajax tot en met medio 2025.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]