Ga naar Content

AZ beloont keeper Sem Westerveld met eerste profcontract

AZ heeft Sem Westerveld zijn eerste profcontract gegeven. De 18-jarige keeper komt uit de jeugdopleiding van de Alkmaarders en tekent tot medio 2024.

Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

"Dit is een moment waar ik mijn hele voetballeven voor heb gewerkt", zegt Westerveld, die opgroeide in Spanje, Italië, Engeland en Zuid-Afrika. "Al sinds heel jong train ik elke dag en het is fijn om daarvoor nu een beloning te krijgen. Ik heb tegenslag gekend in de vorm van blessures, maar de club geeft mij het vertrouwen. Hopelijk ga ik het waarmaken."

Westerveld is geen onbekende naam in het Nederlandse voetbal. Sander Westerveld, oud-keeper van onder andere Liverpool, Real Sociedad en het Nederlands elftal, is de vader van Sem. "Mijn vader had een rijke carrière en hopelijk is dit het begin van de mijne. Ik wil in zijn voetsporen treden en eigenlijk nog beter worden. Dat is zeker ambitieus, maar ik heb zelfvertrouwen en geloof erin dat ik hier kan slagen."

Westerveld kwam op zijn veertiende over van HC&FC uit Loosdrecht. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut bij Jong AZ tegen Roda JC.

Onlangs maakte NH Sport een reportage over Sem Westerveld.

Sem Westerveld heeft veel aan adviezen van vader Sander - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]