Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Ruim honderd strandgangers betrokken bij vechtpartijen: twee gewonden, één aanhouding

16 juni 2021, 21.29 uur · Aangepast 16 juni 2021, 21.47 uur · Door Jouri Bakker

Bij grote vechtpartijen op het strand van Zandvoort zijn vanavond twee gewonden gevallen. Er is één verdachte aangehouden. De politie heeft de groep uiteindelijk naar het station gedirigeerd, waar ze dringend zijn verzocht het kustdorp te verlaten. 

Veel politie op strand Zandvoort vanwege grote vechtpartij - Persbureau Nieuwsfoto

Een politiewoordvoerder laat weten dat het rond 20.00 uur onrustig werd, waarna er politie-eenheden uit de hele regio naartoe werd gestuurd. Ook werden er paarden ingezet.

Een getuige laat weten dat het toen nog om kleine opstootjes ging, maar dat dat al snel uitmondde in grootschalig geweld.  

De politie heeft uiteindelijk honderd tot honderdvijftig mensen naar het station begeleid. "We hebben een heel vervelende groep tussen de andere badgasten uitgefilterd", aldus de woordvoerder, die daaraan toevoegt dat die mensen niet allemaal met elkaar op de vuist waren gegaan. "Maar er zijn wel handgemenen geweest." 

Bij het geweld zijn twee gewonden gevallen. Een van hen is een vrouw die een fles tegen haar hoofd heeft gekregen. Of het om een omstander gaat of dat de vrouw betrokken was bij de ongeregeldheden is niet bekend. Een ander slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. "Daar gaat het niet zo goed mee", aldus de woordvoerder. 

De politie heeft één van de relschoppers aangehouden. Waar hij of zij van verdacht wordt is niet bekend. Voor zover bekend is het momenteel weer rustig, al blijft de politie de komende uren aanwezig op het strand. 

Veel politie op strand Zandvoort vanwege grote vechtpartij - Persbureau Nieuwsfoto

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]