Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Van Gaal-show' in Velsen-Zuid: Telstar staat weer even in het middelpunt

16 juni 2021, 18.07 uur · Aangepast 17 juni 2021, 10.15 uur · Door Fred Segaar

Het is een spraakmakende 'trainerstransfer': Louis van Gaal die voor één wedstrijd trainer van Telstar wordt. Volgend seizoen gaat het gebeuren. Om welk duel het gaat is nog niet bekend.

Van Gaal geniet van zijn zijn pensioen, maar voor Telstar en 'Spieren voor Spieren' wil hij een uitzondering maken. Rond de nog uit te kiezen wedstrijd wordt een inzamelingsactie gehouden voor dit goede doel.  Onderdeel daarvan is onder meer een loterij. De winnaar daarvan mag tijdens het duel Van Gaals assistent zijn.   

Karatetrap van Louis van Gaal tijdens de Europa Cup-finale tegen AC Milan in 1995. Foto: Pro Shots

In Velsen-Zuid zijn de reacties op de publiciteitsstunt positief. Peter Zoontjes, de iconische supporter die onder de bijnaam Jomanda door het leven gaat, juicht de komst van de oud-trainer van onder meer Ajax, AZ, Oranje, Barcelona, Bayern München en Manchester United toe.

Show

Zoontjes: "Hij is een trainer naar mijn hart. Van Gaal wil altijd aanvallend spelen. Misschien had ik het wel mooi gevonden als hij vijf wedstrijden aan het roer zou staan, maar dan krijgt Telstar misschien ruzie met Andries Jonker (de trainer). Ik moet toegeven dat het meer show is dan dat het op voetbalgebied zoden aan de dijk zet. Maar wat maakt het uit, Telstar staat weer even in het middelpunt."    

Quote

"Geen knikkende knietjes, maar ik schrok wel even toen ik het hoorde"

Telstar-speler Glynor Plet

Topscorer Glynor Plet wist niet wat hij hoorde toen hij op de hoogte werd gebracht. Bang is hij niet voor het eenmalige optreden van de bulderende Van Gaal, nog net zo rechtlijnig als in zijn actieve periode als trainer. "Ik ben niet met knikkende benen opgestaan, maar ik schrok wel een beetje. In positieve zin, want ik vind het heel leuk. Hoe verzin je het, dit kan alleen bij Telstar", zegt Plet.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]