Zaanstreek-Waterland

NL
V

Anouk valt met prachtige haarcreatie in de prijzen: "Ze letten op alles"

17 juni 2021, 07.00 uur · Aangepast 17 juni 2021, 08.29 uur · Door Tom van Midden

Met een fraai kapsel is Anouk Olij in de prijzen gevallen bij de grote studentencompetitie 'Funk up your head'. Van de 360 studenten uit Nederland en België werd ze derde. Op een modelhoofd werd een kapsel gemaakt dat vervolgens werd ingestuurd. De jury was lovend over het werk van Anouk.

Anouk valt met prachtige haarcreatie in de prijzen - NH Nieuws

Anouk is mbo-student Haarmode aan het Horizon College. Ze heeft al veel reacties gekregen en is blij met alle aandacht. "Het is ongeveer een maand geleden dat ik het kapsel in heb gestuurd. Hij is wat uitgezakt, maar ziet er nog wel goed uit", zegt ze lachend. "De jury vond het heel mooi dat er veel technische elementen waren gebruikt. Ze letten op alles: techniek, kleur..."

Bekijk hieronder meer foto's van de prestatie van Anouk.

Tekst loopt door onder de foto's

Anouk loopt stage bij de kapsalon van Larissa de Jong-Schaar. Zij is trots op de 17-jarige. "Ze is eerstejaars leerling, als je dan zoiets maakt... dat maakt je heel trots." Ze vervolgt: "Het gaat hartstikke goed. Het was een lastig jaar, we zijn lang dicht geweest. Daarna is het heel druk geweest en moest ze flink aan de bak. Dat gaat goed en met kleine stapjes mag ze steeds meer doen in de salon."

Het werk in de kapsalon bevalt Anouk, maar mooie creaties van kapsels maken trekt haar ook. "Ik zou er zeker mee verder willen en ook met andere wedstrijden mee willen doen. Een combinatie daarvan met het werk in de kapsalon lijkt me geweldig."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]