Ga naar Content

Heerhugowaarder Robbemond nieuwe trainer De Graafschap

Reinier Robbemond wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De oefenmeester uit Heerhugowaard tekent een meerjarig contract bij de eerste divisieclub uit Doetinchem.

Reinier Robbemond uit Heerhugowaard - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Robbemond was in het verleden ook al speler van De Graafschap. Na vier jaar bij AZ te hebben gespeeld vertrok de toenmalig middenvelder in 2005 naar De Graafschap. Robbemond speelde in vijf seizoenen bijna 100 competitieduels in het shirt van de Superboeren. Robbemond werd met De Graafschap in 2007 kampioen in de eerste divisie en sloot zijn profcarrière in 2009 in Doetinchem af met een degradatie.

Trainer

Als trainer werkte Robbemond het afgelopen half jaar als assistent bij Maccabi Tel Aviv in Israël. Daarvoor was hij assistent van Mark van Bommel bij PSV en werkte hij als hoofdtrainer bij TOP Oss. Robbemond had in Israël een aflopend contract, dus De Graafschap hoeft geen afkoopsom te betalen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]