Alkmaar

NL
V

Opknapbeurt, maar geen gracht voor de Laat

16 juni 2021, 11.10 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

De Laat in Alkmaar wordt toch geen gracht. Dat heeft het college van Alkmaar besloten in overleg met de ondernemers.  De noodlijdende winkelstraat krijgt wel een heel nieuwe inrichting. Daarvoor is drie miljoen euro beschikbaar.  

Zo ziet de Laat er straks uit - NH NIEUWS

Al jaren kampt de winkelstraat met leegstand. Een facelift moet het winkelend publiek terug lokken en de straat weer aantrekkelijk maken om er een winkelpand te huren, zo is het idee. 
Een van de voorstellen om de sfeer te verhogen was de terugkeer van een gracht in het midden van de straat, zoals dat er voor de demping in 1872 lag.  In plaats daarvan komt er nu meer groen en wordt de straat over de hele breedte een voetgangersgebied.

Over een alternatieve route voor fietsers en voor de vrachtwagens die moeten laden- en lossen, wordt nog nagedacht.  De Heul is een van de opties waarnaar wordt gekeken. De maximale loopafstand voor steekwagens of palletkarren is honderd meter wat het college betreft. De herinrichting van de Laat begint in januari en zal een half jaar duren.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]